Planetara golf 5

Articulatie planetara, Specificatii tehnice

Ce sunt planetarele auto și care este rolul lor Planetara auto este o piesă vitală a mașinii, care face parte din sistemul de transmisie. Are trei părți - capul dinspre cutie și cel dinspre roată, care se pot înlocui, și un ax fix, care poate fi la rândul lui din fier masiv sau gol pe dinăuntru.

Ansamblu burduf, articulatie planetara TOPRAN 721 196

Planetara are rolul de a transmite forța și energia cinetică de la motor către roți. Ea este practic un ax cardanic cu două articulații la capete. Axul central este reprezentat de o bucată din oțel, care cuplează cele două extremități și ajută la mișcarea roților, la trecerea peste denivelări și la întoarcerea volanului.

articulatie planetara

Mașinile care au tracțiune față prezintă o articulație internă în partea cutiei de viteze și una externă a roții. Axul are o articulație articulatie planetara culisantă, care ajută la viraje. Cea de la roată articulatie planetara învârtirea acesteia.

articulatie planetara

Din cauza expunerii planetarei la forțe verticale și orizontale în timpul mersului, poate apărea defectarea ei. În cazul mașinilor cu tracțiune spate, axul nu este conectat la direcția de mers, iar astfel, articulațiile permit transmiterea puterii între axul planetarei și diferențial.

Ce se poate defecta la o planetară?

Mașinile cu punți rigide au planetare interne. Acestea sunt bare solide din oțel, cu dinți la ambele capete, care se învârt într-o baie de vaselină. Acestea se mai numesc și cardane interioare.

articulatie planetara

Din punctul de vedere al rezistenței, sunt cele mai solide și nu se strică prea repede, în acest caz schimbându-se doar crucile cardanice de la capete. Ce simptome prezintă o planetară defectă Planetarele sunt piese relativ durabile, dar se pot strica din diverse motive.

Seturi de arbore motor Transmisie a puterii eficientă și de lungă durată Arborii motori garantează transferul precis și eficient al puterii de la motor la roți. Deși sunt proiectați pentru a rezista pentru întreaga durată de funcționare a vehiculului, condițiile meteorologice și de drum solicitante deseori îi pot deteriora prematur, mai ales din cauza poziției expuse a acestora. Caracteristici și performanță Capac de protecție lateral al cutiei de viteze: etanșează și protejează componentele interne în mod eficient. Burduf și articulație planetară lubrifiate și preasamblate : asigură că rotația completă a articulației planetare este posibilă fără apariția deteriorării burdufului.

În majoritatea cazurilor, se defectează îmbinările exterioare și interioare, care nu pot fi mereu schimbate separat, din cauza modelului din fabrică. Dacă ai o mașină cu tracțiune spate și vei circula corect, planetarele nu se vor defecta, însă la vehiculul cu tracțiune față, ele se vor strica la un moment dat, pentru că se exercită o forță suplimentară asupra articulațiilor.

În momentul în care autovehiculul prezintă zgomote puternice, este indicat să mergi la un service auto. Dacă planetara este uzată, poate ceda și în acest caz vei rămâne cu mașina în drum.

Ansamblu burduf articulatie planetara SPIDAN 25315

Este indicat să îi faci revizia periodică și să articulatie planetara amâni schimbarea capului sau a întregii piese, pentru a nu avea surprize neplăcute. În cazul autoturismelor mai vechi de 10 ani, acest lucru devine inevitabil.

articulatie planetara

Dacă se vor auzi trosnituri la nivelul roților și volanul trepidează la viteze mici, trebuie neapărat să iei în considerare verificarea planetarelor. Așadar, la cel mai mic semn că automobilul începe să îți facă probleme, întreaptă-te către un service.

articulatie planetara

În momentul în care se aude un zgomot, o bătaie sau un bocănit puternic, îți vei da seama că există defecțiuni ale planetarei.

Dacă la plecarea de pe loc sesizezi aceste sunete, iar în timpul unui viraj bătaia se intensifică pe măsură ce viteza crește, înseamnă că este o problemă la această piesă și că forța de articulatie planetara se realizează în mod necorespunzător. Varianta mai ieftină este să înlocuiești doar capul de planetară, dar manopera va fi mai scumpă.

Te rugăm să activezi JavaScript

Chiar dacă procesul poate fi costisitor, este recomandat să nu încerci înlocuirea ei singur dacă nu deții cunoștințele necesare sau cel puțin informații de bază de REPLACED-HREF, ci să apelezi la persoane avizate, pentru a diminua orice risc.

Tripoda este articulația dintre capul de planetară și axul central, care este de obicei din cauciuc și se uzează destul de repede.

articulatie planetara

Așadar, dacă ai achiziționat o mașină la mâna a doua veche, sunt mari șanse ca planetara să cedeze. Este articulatie planetara să verifici burdufurile cât de des este posibil și să eviți accelerarea puternică atunci când roțile sunt virate.

Înlocuirea întregului ansamblu de planetare se impune doar dacă axul este îndoit, iar acest lucru de poate întâmpla numai după un impact puternic sau după un accident rutier. Foarte des, problema constă în defecțiunea unei singure articulații, însă din motive ce țin de structura pieselor auto, nu va fi întotdeauna posibilă înlocuirea lor separată, iar atunci trebuie achiziționată întreaga planetară.

Produse pentru transmisii

Aceștia fac parte din articulația planetarei, care articulatie planetara acoperită cu un burduf din cauciuc, în interiorul căruia există vaselină, care asigură lubrifierea lor.

Dacă acesta este deteriorat, trebuie schimbat. Ține minte că este necesară fixarea la final cu o clemă din metal și ungerea cu o vaselină specială, care vine la pachetul cu burduful nou.

Dacă situația financiară nu îți permite o înlocuire completă sau nu îți dorești să investești o sumă foarte mare, poți apela la servicii de dezmembrări, solicitând REPLACED-HREF care sunt potrivite seriei și modelului autovehiculului tău - astfel, poți remedia această problemă mai ușor. Însă, trebuie să iei în considerare că acestea nu sunt noi și vor exista în continuare riscuri ca planetara să se articulatie planetara. Dacă deteriorarea burdufului de protecție este descoperită la timp, este suficient să înlocuiești doar această componentă.

Cum se verifică planetarele mașinii și cum poți preveni stricarea lor Indiferent dacă deții un autoturism uzat sau nu, trebuie să monitorizezi constant starea burdufurilor. Dacă ești o persoană care conduce frecvent și parcurge distanțe lungi, cu drumuri accidentate, mașina poate deveni mai sensibilă la viraje și viteze mari, așa că este nevoie de verificarea pieselor o dată la câteva luni.

Anunturi articulatie planetara - articulatie planetara

Din punct de vedere financiar, planetarele au un cost modic, în comparație cu alte piese ale mașinii, însă neînlocuirea lor la timp poate aduce mai multe defecțiuni severe ale celorlalte componente. Este important să verifici planetara și burdufurile înainte de a achiziționa o mașină second hand, pentru a te asigura că nu necesită reparații neprevăzute și costuri suplimentare în bugetul tău. De preferat este să mergi la un service, care să supună mașina articulatie planetara testelor de siguranță și să îi facă o revizie tehnică.

După ce te-ai asigurat că nu există defecțiuni, adaptează-ți modul în care conduci la vârsta autoturismului. Un autovehicul vechi se poate deteriora mai repede decât unul nou, dacă nu ești atent la sensibilitățile pe care le are. Mai mult, dacă mașina ta nu este un model potrivit pentru drumurile mai puțin prietenoase, este de preferat să eviți parcurgere lor.

Tutorial Inlocuire cap de planetara acasa pas cu pas explicat in romana!

Când trebuie verificată planetara mașinii? De obicei, planetara trebuie verificată odată cu revizia auto, care este necesar să fie tipuri de voltaren conform recomandărilor producătorilor de mașini, după parcurgerea unui anumit număr de kilometri. În cazul unui autoturism vechi, revizia tehnică trebuie făcută mai des, la aproximativ În condițiile actuale ale drumurilor din România, este totuși recomandat ca aceasta să aibă loc după cel mult