Entertainment, Prezentare sponsori
Odata cu intrarea in vigoare a noului Cod fiscal, 1 ianuarie 2017, firmele vor putea sa scada din impozitul pe profit sumele acordate ca sponsorizari in limita a 5 la mie din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.
Cine poate face sponsorizari?
– SRL-urile platitoare de TVA, PFA-urile, microintreprinderile si salariatii.
Cu totii putem redirectiona o parte din impozitul platit statului.
Un gest care nu ne costa nimic, dar prin intermediul caruia putem sustine handbalul din Botosani.
Foarte important!
Sumele aferente cheltuielilor de sponsorizare care nu sunt scazute in anul in care au fost suportate, pot fi recuperate in urmatorii 7 ani consecutivi.
Exista asadar toate premizele pentru a sustine acest proiect mai ales ca aceste sume sunt practic redirectionate de la stat DIRECT catre CSM Botosani!
VA ASTEPTAM ALATURI DE NOI LA POLIVALENTA !

Legea sponsorizării și Codul fiscal
Legea sponsorizării si Codul fiscal permit societăților comerciale să ofere sponsorizări organizațiilor caritabile și să beneficieze de facilități fiscale, în anumite condiții prevăzute de lege.
Cheltuiala cu sponsorizarea oferită reduce impozitul pe profit de plată cu suma integrală a sponsorizării. Codul fiscal, valabil începând cu 1 ianuarie 2016, prevede următoarele limite (minimul dintre) :
– 20% din impozitul pe profit de plată
– 0,5% din cifra de afaceri
Facilitatea fiscală acordată prin mecanismul de credit fiscal permite practic sponsorului să plătească efectiv suma respectivă către o organizație fără scop lucrativ  și nu în contul impozitului pe profit, in baza unui contract de sponsorizare. Pentru a fi inclus în calculul impozitului pe profit pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie încheiat înainte de sfârșitul anului calendaristic, iar plata trebuie efectuată până la 31 decembrie.
Exemplu calcul sponsorizare
O societate are la sfârșitul anului o cifră de a faceri de 1,000.000 lei si un profit impozabil de 400.000 lei. Având în vedere o sumă de sponsorizare acordată în timpul anului de referință (5.000 de lei, în exemplele de mai jos), impozitul pe profit va putea fi redus în limitele prevăzute de Codul fiscal după cum urmează:
Exemplu de calcul
În cazul în care cheltuielile legate de sponsorizare depășesc limitele permise în anul curent pentru credit fiscal, conform Codului fiscal diferența poate fi dedusă din impozitul pe profit în următorii 7 ani.
Detalii din legea sponsorizării nr. 32/1994
Activități eligibile
Sponsorizările pot fi acordate beneficiarilor cu activitate în domeniul culturii, artelor, medicinei, științei etc
Beneficiari potențiali
Orice persoană juridică fără scop lucrativ care își desfășoară activitatea în România sau își va desfășura activitatea în domeniile menționate mai sus;
Instituții și autorități publice care desfășoară activități în domeniile mai sus prezentate;
Emisiuni ori programe ale organismelor de televiziune sau radiodifuziune, precum și cărți ori publicații din domeniile menționate;
Persoane fizice recunoscute pentru activitățile lor de către o persoană juridică fără scop lucrativ sau de către o instituție publică, care sunt constant active în domeniul pentru care se cere sponsorizarea;
Persoane fizice pentru desfășurarea anumitor activități în domeniul culturii, artelor, medicinei sau cercetării științifice.
Stimulentul nu va fi acordat în caz de :
Sponsorizare reciprocă între persoane fizice și juridice;
Sponsorizare efectuată de către rude sau rude prin alianță de până la al 4-lea grad inclusiv;
Sponsorizarea unor persoane juridice fără scop lucrativ de către o altă persoană juridică care administrează sau controlează indirect persoana juridică pe care o sponsorizează.
Acum ai posibilitatea sa ne sustii mai simplu accesind site-ul nostru.
In cazul in care doresti sa ne contactezi o poti face la nr de tel. 0742 17.61.40 sau prin email la hcm2016botosani@gmail.com.
Share

Lasă un răspuns