Entertainment

Beneficiile pentru copiii care practica handbalul organizat

Beneficiile pentru copiii care practica handbalul organizat sunt numeroase. Ei invata despre aptitudinile fizice, precum si importanta actului de a avea grija de corpul lor de-a lungul intregii vieti. Handbalul ajuta la însuşirea unor aptitudini sociale si interpersonale importante, precum si la conştientizarea valorii muncii susţinute si a persistentei. Intr-un cadru organizat, copii fac mişcarea de care au nevoie pentru a ramane sanatosi si isi dezvolta obiceiuri cu care vor ramane pe toata durata vetii lor. Handbalul ii ajuta de asemenea sa inteleaga si sa isi dezvolte abilitatile si punctele forte, cum ar fi agilitatea,coordonarea,rezistenta sau flexibilitatea.
Copiii care practica handbalul au o conştientizare crescuta a corpului lor si sunt mai puţin susceptibili de a face lucruri care le pot dauna la o varsta frageda, cum ar fi fumatul, alcoolul sau consumul de droguri. Multe programe de handbal includ noţiuni de nutriţie a tinerilor sportivi, oferindu-le posibilitatea de a afla si mai mute din lucrurile pe care trebuie sau mai degrabă nu ar trebui sa le facă pentru a păstra sănătatea organismului lor.
Acesta este un aspect deosebit de important acum mai mult ca orcand, deoarece rata de obezitate la copii este in creştere in fiecare an, in aproape toate pârtile lumii. Practicarea handbalului pote ajuta un copil sa devina mai încrezător in abilitatile sale. Exersand si muncind pentru a deveni mai buni in orice activitate, nivelul lor de încredere va creste. In timpul acesta încrederea se va extinde si in alte domenii de activitate din afara sportului, precum studiile sau viata personala. Activităţile de grup, cum ar fi handbalul organizat, ajuta copiii sa se identifice cu un anumit grup – echipa lor, de exemplu – lucru esenţial pentru dezvoltarea personala si sociala a unui copil. Cei care nu se simt acceptaţi sau nu au sentimentul apartenenţei la un grup suferă adesea de depresie, anxietate si o lipsa generala de încredere. Handbalul aduna de multe ori copii care provin dintr-o varietate de medii sociale si economice, oferindu-le astfel posibilitatea de a invata despre diversitate, si oferindu-le, in acelaşi timp, posibilitatea de a-si face noi prieteni. Copii care practica handbalul invata sa comunice si sa lucreze mai bine cu colegii lor si cu adultii.(sursa : http://handbal.ucoz.ro/)
Share

Lasă un răspuns