Divizia A, Handbal Maculin, Jucatori

CSM Botoșani a avut un parcurs aproape perfect în primul minitur din campionatul de anul acesta, ocupând poziția a doua în clasament, fiind depășită de CSU Suceava la golaveraj, având însă egalitate de puncte!

 

După cele patru meciuri disputate, CSM Botoșani a înregistrat trei victorii categorice, cu CSU Galați (acasă), Poli Iași (deplasare), CSU Târgoviște (deplasare) și un egal, acasă, cu principala favorită la promovare: CSU Suceava! Astfel CSM Botoșani ocupă locul al doilea, cu 10 puncte.

Cel mai interesant este, însă, topul marcatorilor noștri:

LOCUL 4: COSMIN BIDAȘCĂ ȘI CIOBANU ALEXANDRU-VLĂDUȚ

Cosmin Bidașcă este un junior în plină formă, transferat anul acesta de la CSM București. Este un produs al LPS Botoșani, de unde a ajuns la liceul similar din Bacău. A marcat pentru echipa noastră în acest prim minitur 12 goluri: 2 cu Poli Iași și 10 cu CSU Târgoviște.

Ciobanu Alexandru este fost jucător a HC Vaslui, Minaur Baia Mare, CSU Galați și Poli Iași. A marcat în acest minitur 12 goluri: 4 cu Galați, 3 cu Iași, 3 cu Suceava și 1 cu Târgoviște.

LOCUL 3: ȘTEFAN DUMITRACHE

Ștefan Dumitrache a activat ca jucător, înainte să vină la Botoșani, la Politehnica Iași și HC Buzău, grupări  care au fost sau se află acum în Liga Zimbrilor. A marcat în acest minitur 13 goluri: 8 cu Târgoviște și 5 cu Poli Iași! De menționat este faptul că Ștefan a fost golgheterul echipei CSM Botoșani în sezonul precedent!

LOCUL 2: FLORIN CIUBOTARIU ȘI CLAUDIU LAZURCĂ

Ambii jucători au marcat câte 22 de goluri, marcând în toate partidele din primul minitur.

Florin Ciubotariu este căpitanul echipei, a fost selecționat de 64 de ori la Naționala României de Handbal Masculin, seniori, și a înscris pentru România 113 goluri. A activat la echipe din Liga Națională, cum ar fi CSU Suceava, echipă la care a înscris de peste 300 de ori în trei sezoane, Fibrex Piatra Neamț, UCM Reșița, Poli Timișoara și CSU Bacău. A înscris cele 22 de goluri astfel: 9 cu CSU Galați, 7 cu Poli Iași, 3 cu CSU Suceava și 3 cu CSU Târgoviște. 

Claudiu Lazurcă este unul dintre cei mai buni juniori din țară. A câștigat medalia de argint la minihandbal, ca o primă medalie. Apoi iubirea de sport și dorința de juca handbal i-a adus în 2011-2012 un alt loc doi la minihandbal, iar în 2014 a cucerit medalia de bronz, la Juniori IV. A câștigat aurul la Juniori III și bronzul la Juniori II în sezonul 2015-2016. A ajuns în Finala Mare la Juniori I, sezon 2017-2018, când nimeni nu le dădea șanse, fiind singura echipă din primele patru care nu erau club privat. A cucerit locul doilea, iar în acelați an și-a apărat, împreună cu echipa sa, titlul de Campioni Naționali. A marcat cele 22 de goluri astfel: 3 cu CSU Galați, 7 cu Poli Iași, 8 cu CSU Suceava și 4 cu CSU Târgoviște.

LOCUL 1: CRISTIAN ADOMNICĂI

Cristian Adomnicăi este un colos al handbalului românesc, după ce a evoluat pentru UCM Reșița, Odorheiu Secuiesc, Poitaissa Turda și CSU Suceava. În 2018 a câștigat Challenge Cup cu Potaissa Turda, și este cetățean de onoare al orașului Turda și Suceava. Acesta a înscris pentru CSM Botoșani în acest prim minitur 24 de goluri: 2 cu CSU Galați, 6 cu Poli Iași, 5 cu CSU Suceava și 11 cu CSU Târgoviște!

Au mai marcat pentru CSM Botoșani: 

Lazoreac Vlăduț-Andrei (9), Stoian Silvian George (8), Lascovici Flavius Ștefan (7), Radisav Lakovic (7), Lesniuc Răzvan (2), Șoldănescu Bogdan (1)

Share

Lasă un răspuns