Cupa României, Divizia A, Handbal Maculin

CSM Botoșani a scris istorie pentru club, fiind prima echipă de handbal din Botoșani care trece într-o etapă superioară a Cupei României, respectiv optimile de finală.

Echipa din Botoșani a avut un sezon perfect în Divizia A, Seria A, înregistrând trei victorii și un rezultat de egalitate. Ieri, în Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” a avut loc disputa din Cupa României contra CS Unirea Sânnicolau Mare.

Sunt mândru de jucătorii echipei noastre, în acest sezon nu avem nicio înfrângere și calificarea în optimile Cupei României – Fan Courier este un moment istoric care ne da încredere în viitor.

Desigur, avem o echipă formată din jucători foarte experimentați, dar să nu uităm și de cei tineri care încet, încet se ridică la un nivel din ce în ce mai bun, astfel după cum ați putut vedea, cei mai buni marcatori au fost cei doi jucători de 18 ani din lotul nostru, Lazurcă, și în vădită creștere de formă, botoșăneanul nostru Cosmin Bidașcă.

De asemenea, un aport deosebit l-a avut și celalalt tânăr jucator, Vlad Lazoreac, tot 18 ani, și se pare că alături de jucătorii cu experiența, au format la Botoșani un lot extrem de puternic și de omogen care poate pune probleme oricărei echipe din România.

Avem rezultatele, organizarea și infrastructura unui mare club, ne mai lipsește un buget pe măsură și vom face performanțe mari pentru Botoșani.

Urmează în campionat deplasarea de la Galați, de unde sperăm să ne întoarcem victorioși, dar și tragerea la sorți din Cupa României – Fan Courier, unde sperăm ca norocul să ne hărăzească un adversar de valoare apropiată pentru a putea să accedem în sferturile de finală ale competiției.

De asemenea, suntem în pragul înființării unei Școli de Handbal, unde profesori vor fi cei doi mari jucători, Florin Ciubotariu și Bogdan Șoldănescu în urma căreia sperăm să organizăm un Festival de Handbal dedicat copiilor din Botoșani.

Mulțumim tuturor celor care ne sunt alături cu inima, dar și celor care ne sprijină financiar și apreciem faptul că autoritățile județene și locale sunt receptive la faptul că handbalul botoșănean este pe drumul performanței și că vom fi sprijiniți în continuare, pentru că simțim că este anul nostru, al handbalului botoșănean. Hai, CSM! Hai, Botoșani! – a declarat Cătălin Stoleru, președintele clubului CSM Botoșani

CSM Botoșani a condus aproape pe toată durata partidei și a demonstrat că își merită al doilea loc din Divizia A, Seria A, conducând-o pe Unirea Sânnicolau Mare la pauză cu scorul de 17-13. După pauză, echipa din Banat și-a pus toate forțele în mișcare, reușind o egalare la 23-23. După egalare, s-a înregistrat 24-24, iar apoi botoșănenii s-au distanțat la două goluri, scor 26-24.

La acest scor, echipa din Botoșani a primit o eliminare de 2 minute la numărul 99 și Unirea a înscris de pe extremă. După un atac ratat, Unirea putea egala, dar a forțat în atac. Urmează o ratare din partea lui Cristian Adomnicăi și un gol pentru Sânnicolau, 26-26. Înscrie rapid CSM, pentru 27-26, oaspeții pierd atacul după o forțare, iar tabela arată 28-26 pentru gazde. Nicolaevici închide poarta, botoșănenii pornesc în atac, Unirea primește eliminare după un fault la Adomnicăi.

Înscrie Botoșani și se distanțează la 3 goluri, 29-26. După o minge pierdută, CSM Botoșani are 4 goluri în fața bănățenilor, 30-26. Recuperează din nou mingea și pivotul înscrie, scorul de pe tabela din Polivalentă arătând 31-26 pentru gazde. Înscriu și oaspeții pe următorul atac, scor 31-27, CSM se regăsește rapid și stabilește ecartul de 5 gouri, 32-27.

O aeriană perfectă a Botoșaniului după un atac pierdut a Unirii bucură publicul din sală, 33-27. Înscriu și oaspeții pentru 33-28. Un ultim time-out, iar scorul arată 34-29 în favoarea roș-galbenilor. SCOR FINAL 34-29 PENTRU CSM BOTOȘANI DUPĂ UN MECI DE LUPTĂ!

Share

Lasă un răspuns