Cupa României, Divizia A, Handbal Maculin

În acest moment, echipa noastră ocupă prima poziție în Divizia A, Seria A, și este o candidată serioasă la promovare, având singura contracandidată CSU Suceava, după ce a scos-o pe Galați, teoretic, din cursă.

Echipa botoșăneană a înscris doar rezultate pozitive în acest sezon, atât în Cupa României-FAN Courier cât și în Campionat. Sezonul 2019-2020, un sezon perfect, poate aduce promovarea pentru formația din „cuiul hărții”.

S-au înregistrat în Campionat:

CSM Botoșani – CSU Galați (victorie)

Echipa din Botoșani a controlat ușor meciul, unul care nu s-ar fi văzut prea accesibil, deoarece echipa gălățeană a scris un scor record pe tabelă: 61-19 în meciul cu CSU Târgoviște.

Prima repriză a fost una bună pentru botoșăneni, echilibrată până în minutul 10. Apoi, echipa din Botoșani s-a desprins considerabil și a reușit să traseze un 15-8 la pauză.

Cea de a doua repriză a fost mai echilibrată și conturată de o relaxare a echipei noastre. Însă, echipa venită din Galați nu a reușit să egaleze sau să preia conducerea.

Vlad Lazoreac a primit cartonaș roșu în finalul partidei. Cu două minute înainte de final, trupa lui Radu Roșu mai avea doar 3 goluri diferență, scor 29-26. A venit golul lui Alexandru Ciobanu, Botoșani reușind să treacă de borna de 30 de goluri. În minutul 59, scorul era 30-27, astfel că doar o minune iar fi putut lua victoria trupei lui Radu Roșu. Claudiu Lazurcă înscrie pentru 31-27. Gălățenii au mai punctat, dar degeaba. Scor final: 31-28!

Politehnica Iași – CSM Botoșani (victorie)

Meciul a prezentat un start bun al echipei noastre care în minutul 15 avea scorul de 6-2, dând dovadă de o apărare fermă și puternică. Radu Roșu a introdus rând pe rând în teren aproape tot lotul din minutul 1, înscriind pentru CSM Botoșani: Ciubotariu Florin (7), Lakovic Radisav (2), Ciobanu Alexandru (3), Lazurca Claudiu (7), Adomnicăi Cristian (6), Dumitrache Ștefan (5), Lazoreac Andrei (4), Bidașcă Cosmin (2). Scor final: 36-29.

CSM Botoșani – CSU Suceava (egal)

Disputa a fost un crâncenă, în care echipa Botoșaniului a condus, a fost condusă și s-a jucat cap la cap. La finalul primei reprize, CSM Botoșani conducea cu 11-8!

CSU Suceava nu s-a regăsit prea bine în meci, făcând multe greșeli neforțate, iar apărarea Botoșaniului a funcționat destul de bine, punând presiune pe adversare. După câteva contestări ale deciziilor arbitrilor, banca suceveană a primit cartonaș galben și a fost liniștită astfel de cuplul de arbitri din Prahova, veniți tocmai din Liga Națională.

A doua repriză a fost mult mai echilibrată, iar publicul a împins echipa spre un egal.  Suceava a recuperat după primele 30 de minute, iar ambele echipe au mers cap la cap. Aproximativ 1000 de botoșăneni și suceveni au stat în tribuna Sălii Polivalente „Elisabeta Lipă”! Vă mulțumim pentru prezență și vă așteptăm într-un număr cât mai mare!

La finalul partidei, tabela arăta 21-21, iar CSM Botoșani și CSU Suceava au acumulat ambele câte 7 puncte.

CSM Botoșani: Ciobanu Vlăduț (3), Adomnicăi Cristian (5), Ciubotariu Florin (3), Lazurcă Claudiu (8), Stoian Silvian (2). Antrenor: Radu Roșu.

CSU Târgoviște – CSM Botoșani (victorie)

Prima repriză a fost una bună pentru băieții noștri, care au interceptat mingi, au pornit pe contraatac, au livrat gloanțe înspre poarta târgoviștenilor și l-au avut în formă maximă pe Cristian Adomnicăi, care a înscris în 25 de minute în atac, 6 goluri spectaculoase. Apărarea a surclasat echipa Universității, iar la pauză scorul era de 26-15, în favoarea Botoșaniului.

După pauză, Magnum a intrat la fel de montată în meci și a reușit să înscrie până la final 57 de goluri, iar târgoviștenii 28.

CSM Botoșani: Dumitrache Gabriel (1), Șoldănescu Bogdan (1), Ciobanu Vlăduț (1), Lesniuc Răzvan (2), Stoian George (2), Ciubotariu Florin (3), Lazoreac Vlăduț (3), Lazurcă Andrei (4), Sireteanu Petru (4), Lascovici Ștefan (7), Dumitrache Ștefan (8), Bidașcă Cosmin (10), Cristian Adomnicăi (11).

CSU Galați – CSM Botoșani (victorie)

CSM Botoșani a jucat în compania echipei CSU Galați, în Sala Sporturilor din Galați de la ora 15:30. Echipa botoșăneană a parcurs un drum lung până la Galați, de unde s-a întors cu 3 puncte importante, consolidându-și poziția a doua în clasament, sub CSU Suceava, la egalitate de puncte și diferență de golaveraj.

În cazul unei victorii a gazdelor gălățene, acestea ar fi trecut pe locul al doilea. Prima repriză a fost mai echilibrată, înregistrându-se la pauză scorul de 16-14 pentru oaspeții botoșăneni. În cea de a doua repriză, CSM Botoșani s-a desprins la 4 goluri, iar Cristian Adomnicăi și Florin Ciubotariu au înscris fiecare câte 9 goluri! Scor final: 28-34 (14-16)

CSM Botoșani: Adomnicăi (9), Ciubotariu (9), Lăzurcă (7), Stoian (4), Dumitrache (2), Vamanu (1), Șoldănescu (1), Ciobanu (1).

CSM Botoșani – Politehnica Iași (victorie)

În prima repriză, jucătorii noștri s-au regăzit destul de greu în meci, dar au avut forța să conducă la final. Pentru prima dată, CSM Botoșani a fost condusă de o echipă din Divizia A, Seria A pe teren propriu, în afara contracandidatei la promovare, CSU Suceava.

În prima repriză a început Florin Mihăescu în poartă, iar pe semicerc și atac au fost prezenți foarte des Florin Ciubotariu, Bogdan Șoldănescu, Cristian Adomnicăi și Claudiu Lazurcă. În schimb, aproape toți jucătorii botoșăneni s-au remarcat în acest meciScor pauză: 18-15

A doua repriză a reprezentat o gură de aer pentru băieții noștri. Au jucat mai simplu și mai eficient, conducând și distanțându-se mereu pe tabelă la cinci sau șase lungimi. Scorul final: 33-28.

CSM Botoșani: Horopciuc Bogdan (1), Lazoreac Vlăduș (1), Stoian Silvian (1), Ciubotariu Florin (2), Lazurcă Claudiu (3), Șoldănescu Bogdan (4), Bidașcă Cosmin (4), Adomnicăi Cristian (8), Vamanu Ionuț (9).

S-au înregistrat în Cupa României:

CSM Botoșani – CS Sânnicolau Mare (victorie)

CSM Botoșani a condus aproape pe toată durata partidei și a demonstrat că își merită al doilea loc din Divizia A, Seria A, conducând-o pe Unirea Sânnicolau Mare la pauză cu scorul de 17-13. După pauză, echipa din Banat și-a pus toate forțele în mișcare, reușind o egalare la 23-23. După egalare, s-a înregistrat 24-24, iar apoi botoșănenii s-au distanțat la două goluri, scor 26-24.

La acest scor, echipa din Botoșani a primit o eliminare de 2 minute la numărul 99 și Unirea a înscris de pe extremă. După un atac ratat, Unirea putea egala, dar a forțat în atac. Urmează o ratare din partea lui Cristian Adomnicăi și un gol pentru SânȘnicolau, 26-26. Înscrie rapid CSM, pentru 27-26, oaspeții pierd atacul după o forțare, iar tabela arată 28-26 pentru gazde. Nicolaevici închide poarta, botoșănenii pornesc în atac, Unirea primește eliminare după un fault la Adomnicăi.

Înscrie Botoșani și se distanțează la 3 goluri, 29-26. După o minge pierdută, CSM Botoșani are 4 goluri în fața bănățenilor, 30-26. Recuperează din nou mingea și pivotul înscrie, scorul de pe tabela din Polivalentă arătând 31-26 pentru gazde. Înscriu și oaspeții pe următorul atac, scor 31-27, CSM se regăsește rapid și stabilește ecartul de 5 gouri, 32-27.

 O aeriană perfectă a Botoșaniului după un atac pierdut a Unirii bucură publicul din sală, 33-27. Înscriu și oaspeții pentru 33-28. Un ultim time-out, iar scorul arată 34-29 în favoarea roș-galbenilor. SCOR FINAL 34-29 PENTRU CSM BOTOȘANI DUPĂ UN MECI DE LUPTĂ!

CSM Botoșani: Claudiu Lazurcă (8), Bidașcă Cosmin (8), Cristian Adomnicăi (6), Ciobanu Vlăduț (4), Șoldănescu Bogdan (3), Ciubotariu Florin (2), Lazoreac Vlăduț (2), Stoian George (1). 

 

Share

Lasă un răspuns