Divizia A, Handbal Maculin

Sâmbătă de la ora 18:00, CSM Botoșani a fost învinsă pentru prima dată în campionat de CSU Suceava, echipa ce se află acum pe primul loc în Divizia A, Seria A, și poate fi greu detronată.

Meciul a fost echilibrat la început, până în minutul 15 fiind egalitate la 4. Apoi, Suceava s-a desprins de două goluri, iar de atunci CSM Botoșani a început cursa de urmărire, încercând să înscrie și să se ridice la nivelul așteptărilor. La finalul primei reprize, CSU Suceava conducea echipa noastră cu 12-10.

După pauză, băieții au răspuns mai greu presiunii sălii și a ceea ce se întâmpla pe teren, iar foarte repede sucevenii s-au distanțat la 3 goluri, scor 19-16. După câteva atacuri greșite și eliminări, CSM Botoșani se vedea condusă cu 20-17 în minutul 45 și apoi cu 21-17, la următorul pozițional. S-a înscris din nou pentru tabăra suceveană, 22-17 în minutul 48, iar apoi portarul de la CSU a parat o aruncare de pedeapsă. S-a făcut 23-17, dar botoșănenii nu s-au lăsat.

Au revenit încet, dar din păcate nu mai exista timp de o schimbare pe tabelă. După 23-18, 24-19 și 24-20, CSM Botoșani nu a mai avut forță să revină. Meciul s-a sfârșit cu victorie în favoarea CSU Suceava, scor 30-24.

A venit și prima înfrângere a echipei noastre. A fost un meci aprig disputat în compania unei echipe bune care merită felicitata pentru victorie. Un minus din punctul meu de vedere a fost arbitrajul care nu s-a ridicat la nivelul jocului, cred că rezultatul era unul mai strâns dacă ar fi judecat cu aceeași măsură fazele de joc în care s-au dat eliminări, dar acest lucru nu pune la îndoială victoria jucătorilor suceveni. Noi am dat totul și am încercat să scoatem un rezultat bun, dar acest eșec nu face decât să ne întărească grupul. Îmi felicit colegii pentru determinarea și ambiția avută în meci. Urmează meciul cu Târgoviște de acasă și deplasarea importantă din cupă cu „U” Cluj, de unde sperăm să ne întoarcem calificați în turul următor.
Mulțumim suporterilor pentru că au venit la Suceava în număr mare și au făcut o atmosferă de care suntem mândri că sunt ai noștri.
Hai, CSM BOTOȘANI!!! – Florin Ciubotariu, căpitanul CSM Botoșani

După meci, președintele CSM Botoșani, Cătălin Stoleru a declarat: Băieții au evoluat foarte bine azi, nu am ce să le reproșez. Se vede că au crescut de la meci la meci și că antrenamentele nu sunt în zadar. Le mulțumesc, pe această cale pentru meci, chiar dacă nu a fost o victorie mult dorită, și le mulțumesc elevilor din Galeria „Frumușică” pentru că au venit și ne-au susținut în deplasare.

Ne așteaptă două meciuri mult mai importante acum, cu CSU Târgoviște și cel din Cupa României, unde trebuie să intrăm serioși și hotărâți pe teren. Clujul ne va pune cu siguranță probleme. Cât despre meciul de azi… Am mai spus, îi felicit pe băieți. Arbitrii au ajutat mai mult de 5% echipa din Suceava, după părerea mea.

Puteau scoate acest rezultat fără ei, pentru că au o echipă foarte bună. Nu era nevoie de așa ceva. Însă, noi ne așteptăm ca pe viitor să întâmpinăm situații asemănătoare și vom reacționa! – Cătălin Stoleru, președinte CSM Botoșani

CSU Suceava: Duman, Turturică – Loic 8, Leordean 5, Oancea 4, Tofănel 4, Furak 3, Juverdianu 2, Popia 1, Cozorici 1, Pintilei 1, Kobzii 1, Alupoaei, Răduț, Lupu, Barb. Antrenor: Adrian Chiruț.

CSM Botoșani: Nicolaevici, Mihăescu, Radu – Ciubotariu 6, Lăzurcă 5, Stoian 4, Adomnicăi 3, Vamanu 3, Dumitrache 1, Șoldănescu 1, Bidașcă 1, Lazoreac, Lesniuc. Antrenor: Radu Roșu.

Arbitri: Sebastian Mârza / Cristian Nedelea

Share

Lasă un răspuns