Comunicat de presă, Cupa României, Divizia A, Handbal Maculin, Interviu, Stiri

CSM Botoșani se află acum, la finalul anului 2019, pe locul 2 în Divizia A, Seria A și se anunță o candidată serioasă la promovarea în Liga Zimbrilor. Pentru asta, ne-am fixat un nou obiectiv: Promovarea în Liga Națională!

De asemenea, CSM Botoșani s-a calificat în sferturile de finală a Cupei României și urmează să întâlnească duminică, pe teren propriu, SCM Politehnica Timișoara. După aceste rezultate, reprezentanții primăriei s-au decis să se implice mai serios în susținerea handbalului  botoșănean dar în același timp spun că nu vor neglija nici clubul FC Botoșani.

Am observat impactul pe care îl are handbalul în municipiul Botoșani și rezultatele obținute de echipa care poartă numele orașului. Am analizat legislația care permite alocarea de la bugetul local a unor sume direct către asociațiile sportive. Am inițiat un demers pentru a vota o hotărâre de Consiliu Local, prin care să alocăm bani acestor echipe care aduc cinste orașului, în afara perioadei în care se derulează proiectele nerambursabile, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Autoritățile locale vor să acorde un sprijin financiar mai consistent cluburilor FC Botoșani și CSM Botoșani care reprezintă municipiul și județul în competițiile naționale. Viceprimarul Cosmin Andrei va iniția un proiect care urmează a fi supus spre aprobare în Consiliul Local, în luna ianuarie.

Consider că trebuie aprobată o hotărâre de Consiliu Local pentru handbal și pentru fotbal astfel încât să putem transfera sume începând cu luna ianuarie. Sunt competiții sportive și în lunile care nu sunt acoperite de finanțarea nerambursabilă. Sper să termin proiectul într-o lună și să-l inițiez Consiliului Local spre aprobare, urmând să stabilim și sumele, în funcție de bugetul local. Dacă bugetul va permite, putem să majorăm suma alocată clubului de handbal, stabilind o țină: accederea în Liga Zimbrilor. O astfel de performanță, ar avea un impact mare asupra vizibilității orașului”, a mai spus Cosmin Andrei.

În forma actuală de finanțare, cluburile încasează primii bani de la bugetul local abia în mai-iunie. Viceprimarul Cosmin Andrei vrea să găsească soluția legală astfel încât finanțarea să se facă începând din luna ianuarie astfel încât activitatea sportivă să fie susținută pe tot parcursul anului.

 

Share

Lasă un răspuns