Comunicat de presă, Handbal Maculin

CSM Botoșani s-a despărțit de Bogdan Șoldănescu. Valorosul handbalist român a ales să semneze până în vară cu CSM Bacău, după un parcurs bun la celelalte echipe la care a evoluat, inclusiv CSM Botoșani.

Bogdan Șoldănescu este un fost jucător a HCM Constanța (actuala echipă a Dobrogei Sud Constanța), CSU Suceava, Dunărea Călărași și Energia Târgu Jiu. A fost un pilon important în apărarea echipei de tineret a României și are cinci titluri de campion în palmares, trei cupe ale României câștigate și două Supercupe ale României.

Clubul Sportiv Municipal Bacău a fost înființat pe data de 28 decembrie 2010, prin Hotărârea nr. 441 a Consiliului Local Bacău, sub denumirea initială de Clubul Sportiv Municipal (CSM) Bacău 2010, iar pe 25 ianuarie 2011 a primit şi certificatul de identitate sportivă. Obiectivul acestui demers a fost de susţinere a sportului de performanță, a mai multor discipline sportive şi de a se crea o bază solidă de selecţie a talentelor.

Din ianuarie 2014, clubul şi-a schimbat numele în Clubul Sportiv Ştiinţa Municipal Bacău, iar în ianuarie 2018 numele a fost schimbat din nou, de data aceasta sub denumirea de Clubul Sportiv Municipal Bacău.

Sportivii își desfășoară activitatea în sălile de sport din Municipiul Bacău, clubul neavând o bază materială proprie. Conducerea este asigurată de directorul coordonator, Adrian Gavriliu.

Strategia clubului are ca prioritate pregătirea unui nou ciclu olimpic, sperând ca reprezentarea comunității băcăuane la JO de la Tokyo (2020) să fie una mai numeroasă, iar la sporturile de echipă juniorii crescuți la Bacău să evolueze într-o echipă la nivel de Liga Națională. (sursa CSM Bacău)

În urma despărțirii, Cătălin Stoleru, președintele CSM Botoșani, a ținut să îi mulțumească lui Bogdan Șoldănescu pentru aportul său adus la echipă:

Doresc să-i mulțumesc pentru aportul adus proiectului nostru lui Bogdan Șoldănescu, îi doresc mult succes și  îl așteptăm în viitor alături de noi, pentru că o parte din sufletul lui a rămas aici și cu siguranță își va dori să se întoarcă să continue ceea ce a început la Botoșani!

De asemenea, Bogdan Șoldănescu a ținut să facă o declarație înainte de plecare:

Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați în proiectul CSM Botoșani, colegilor, conducerii tehnice și nu în ultimul rând suporterilor care ne-au fost alături la fiecare meci! Îmi pare rău că a trebuit să ne despărțim, dar sper din toată inima ca problemele financiare să fie rezolvate! Succes pe mai departe! Hai, CSM Botosani!

Președintele clubului nostru a ținut să declare și dândul câteva cuvinte în legătură cu problemele financiare de la club:

Mulțumim inimoșilor sponsori privați care nu s-au alăturat în această perioadă grea, ceea ce înseamnă că există entuziasm și suporterii doresc să mergem mai departe. În ceea ce privește viitorul acestei echipe, s-au făcut pași mari și sperăm să primim în curând vești foarte bune atât de la Consiliul Local Botoșani cât și de la Consiliul Județean și nu în ultimul rând de la domnul primar. Suntem încrezători că vom depăși cu brio perioada grea și doresc să mulțumesc baieților noștri că au înțeles situația și că o vom gestiona bine în continuare pentru a ne atinge obiectivele și a reuși să facem performanță în handbal la Botosani.

 

Share

Lasă un răspuns