Stiri

CSM Botoșani se pregătește de o finală. Meciul de duminică, de la ora 12, cu CSU Galați, este poate cel mai important meci al sezonului. Cu o victorie, lucrurile ar fi ca și rezolvate, CSM Botoșani rămânând doar cu șanse teoretice de a pierde prezența la barajul din aprilie.

După o perioadă de suferința, a venit lumina și la CSM Botoșani. Trupa condusă de pe margine de Radu Roșu a întâmpinat mari probleme financiare în perioada noiembrie-ianuarie, dar acum lucrurile au intrat pe drumul cel bun. Încă există probleme, dar au început să apară sponsori pentru echipă, iar sumele sunt considerabile.

Astfel, echipa se îndreptă către o promovare istorică, chiar dacă mai e mult până departe. În acest sezon, CSM Botoșani a reușit să își înființeze și o galerie, formată din copii, galerie ce și-a anunțat prezența și la meciul de duminică. Oficialii clubului fac însă un apel către oficialități, suporteri și chiar către jucători. Într-un discurs emoționant, Cătălin Stoleru, președintele clubului, a prezentat situația actuală a clubului:

La începutul acestui proiect toată lumea mă privea că pe un nebun visător, nimeni nu se gândea că vom realiza atâtea performanțe într-un timp atât de scurt. Am jucat în sferturile de finală ale Cupei României, am dominat Suceava într-un meci memorabil terminat cu un rezultat de egalitate, am încheiat prima parte a sezonului pe locul 2 la 10 puncte de următoarele clasate și acum urmează să ducem ultimele bătălii pentru calificare la turneul semifinal. Le mulțumesc băieților pentru atitudinea lor, pentru înțelegere, dar și pentru că au crezut în visul meu în visul nostru și îi îndemn să și le urmeze și pe ale lor personale, să nu se lase învinși niciodată pentru că viață este o lupta continuă. Cu siguranță ultimele evenimente atât cele nedorite cât și cele prilejuite de începutul parteneriatului cu puternică firma Electroalfa au adus mai mult optimism în sânul echipei dar și o coeziune și dorința de performanță. În această echipa avem jucători puternici, caractere deosebite și care nu vor dezamăgi. Va promit că dacă handbalul va fi spriinit la Botoșani va fi cel mai iubit sport din județ și vom face performanțe unice în istoria sportului botoșănean”, a explicat Stoleru.

De asemenea, aceasta a prefațat și meciul “decisiv” cu CSU Galați, adversar pe care CSM Botoșani l-a învins de doua ori în prima parte a campionatului, 31-28 la Botoșani și 28-34 la Galați.

Rezultatul bătăliei de la Polivalentă depinde de jocul echipei noastre. Meciul cu Galați este o piatră de hotar în lupta pentru calificarea în turneul semifinal. Dacă învingem, șansele gălățenilor de a se califică se reduc drastic, la minimum. Vrem să luăm o opțiune importantă pentru calificare. Sunt optimist și cred că vom învinge. Respectăm echipa CSU Galați, este un adversar redutabil, dar nu luăm în calcul decât victoria. Suntem pe locul 2 în grupa, dar o nedorită înfrângere ar complică situația. Nu vom acceptă să se întâmple așa ceva, vrem să tranșăm cât mai repede calificarea . Hai, Botoșani!“, este mesajul acestuia.

Cu o victorie, CSM Botoșani ar ajunge la 10 puncte de CSU Galați, având și un meci în minus, cu CSU Târgoviște.

sursa: stiri.botosani

Share

Lasă un răspuns