Stiri

Ce se va întâmpla cu promovarea în Liga Zimbrilor? Răspunsul îl vom avea, concret, în ședința din 18 mai. Însă, până atunci se poartă discuții, iar astăzi echipele din Liga Zimbrilor și Divizia A, masculin, au participat la o videoconferință alături de oficialii FRH.

S-a discutat despre starea de sănătate a jucătorilor, despre criterii de înscriere a mai multor jucători U23 în echipele Diviziei A și despre finalul campionatului.

CSM Botoșani a luat poziția clubului care își dorește ca promovarea să aibă loc în urma unor jocuri, nicidecum încheierea campionatului, iar acest turneu de promovare să se joace ori înainte de lunile iulie-august, ori în una dintre acestea două. Majoritatea cluburilor și-au exprimat dorința de a promova în Liga Zimbrilor, iar Cătălin Stoleru a propus modelul norvegian de încheiere a sezonului, dar numai după împărțirea în grupe a echipelor participante la turneul de promovare.

Cătălin Stoleru, președintele clubului CSM Botoșani, a declarat după videoconferință: „Sper ca promovarea să aibă loc după un turneu, iar jocul din teren să decidă soarta promovatelor. Nouă ne convine să jucăm oricând, chiar și în lunile iulie-august. Important este să se joace.

Am propus în ședință ca finalul campionatului să fie decis după modelul norvegian, dar numai ca înainte să se împartă echipele în grupele de promovare. Bineînțeles, să se respecte regulile care vor fi atunci în vigoare, să ne asigurăm că jucătorii sunt sănătoși și în afara oricărui pericol.

Share

Lasă un răspuns