Stiri

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, i-a chemat în şedinţă pe oficialii grupărilor din Ligile Naționale, pentru o nouă discuţie despre viitorul sezon competițional. Startul campionatului 2020-2021 ar fi trebuit să se dea la 19 august, în Liga Zimbrilor, şi pe 27 august în Liga Florilor, dar evoluţia nefavorabilă a pandemiei îi obligă pe diriguitorii din handbalul românesc să regândească programul competiţional. În condiţiile în care echipele nu pot disputa nici măcar meciuri amicale în această perioadă, e aproape sigur că întrecerile nu vor putea începe la datele menţionate. Mai mult decât atât, Alexandru Dedu lansează o propunere inedită: tot turul să se desfășoare sub forma unui turneu, sau a două turnee de sală, pe parcursul a 45 de zile! Sistemul propus e inspirat din modelul adoptat şi aplicat, chiar în aceste zile, în baschetul profesionist american, adică toate cluburile să fie cantonate în același oraș, iar echipele, antrenorii, arbitrii şi oficialii să nu intre în contact cu persoane din afara fenomenului pe parcursul turneului. Cluburile își doresc ca sezonul să înceapă și cele mai multe sunt tentate să accepte ideea cu turnee de sală. Sigur, există și niște semne de întrebare, dacă jucătorii vor accepta să stea atâta timp în cantonamente, plus faptul că pe parcurs sunt programate și etape în cupele europene. Sigur, planurile pot fi adaptate în aceste zile, pentru că este vorba și despre recuperare, antrenamente, etc, astfel încât acestea să arate cât mai bine la ora startului.

Concluziile formulate după şedinţele cu oficialii din Liga Zimbrilor şi Liga Florilor au stat la baza  unui plan pe care Alexandru Dedu l-a prezentat vineri 07.08.2020,  ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, ministrul anunțând public în emisiunea “ReSTART Sport Summit” moderată de Virgi Stănescu, că săptămâna viitoare vor fi publicate măsurile care se vor aplica pentru repornirea competițiilor sportive  de echipă indoor.

Reamintim  că FRH a propus și desfășurarea Turneului de promovare masculin în Liga 1 , în perioada 26-28 august , la Cheile Grădiștei,

Programul echipei pregătite de Florin Ciubotariu ar fi următorul :

26 august: CSM Botoșani – Unirea Sânnicolau Mare

27 august: CSM Botoșani – CSM Alexandria

28 august: CSM Botoșani – CSU Suceava

 

 

Share

Lasă un răspuns